Wie zijn wij?

CitrusPers is een initiatief van Marjolein Padmos. Zij kwam ruim 19 jaar geleden op het idee om een schoolagenda te maken die leerlingen écht leert plannen.
Marjolein heeft de lerarenopleiding gedaan “d’ Witte Leli” in Amsterdam.
Naast lerares is Marjolein ook werkzaam geweest als styliste, ontwerper en vormgever en heeft zodoende de agenda’s ontworpen en samengesteld.
Zij is moeder van twee dochters van 30 en 32 jaar.
Inmiddels zijn er, naast Marjolein, een aantal mensen bij CitrusPers betrokken, met als gemeenschappelijk streven de perfecte schoolagenda te maken, met als motto: Beter omgaan met je tijd, elkaar en school is wèl zo leuk!

“Begin 2002 ben ik op het idee gekomen om deze schoolagenda’s te maken. Ik zag dat de agenda’s die mijn eigen dochters gebruikten op ieder vlak voor verbetering vatbaar waren. Na een onderzoek op de Nederlandse scholen bleek dat er veel enthousiasme was voor onze agenda, en dat er behoefte was aan een middel om de leerlingen te leren hoe zij hun tijd efficiënter kunnen indelen. We hebben toen een methode ontwikkeld waarin kinderen leren snappen ‘hoe lang tijd duurt’, de Tijdmachine. Ook worden de jongeren in de verschillende kleurenagenda’s op een niet tuttige manier gestimuleerd om stil te staan bij hun functioneren in onze samenleving.

Kortom, er zijn in bijna 20 jaar tijd een groot aantal leuke agenda’s gemaakt waarin wij de intussen bijna 500.000 kinderen vooral hebben geleerd en nog steeds leren, hoe ze om kunnen gaan met tijd en daardoor beter leren plannen. Bovendien worden ze door middel van het stellen van dilemma’s in de kleuren agenda’s uitgedaagd na te denken over hoe we met elkaar in een gezonde samenleving zouden kunnen omgaan.”

De digitalizering lijkt het gebruik van papieren agenda’s in de weg te zitten maar dat is niet zo. Het staat onomstotelijk vast dat leren plannen op en met papier nu eenmaal beter werkt en het dé enige goede manier is om te leren plannen. Als je plannen eenmaal onder de knie hebt kun je het digitaal gaan doen.
Goed plannen is net als fietsen met losse handen…je moet eerst gewoon leren fietsen!
In de afgelopen jaren hebben een aantal bedrijven het idee van onze Plan-agenda’s overgenomen. Dar zijn we trots op en tegelijkertijd is dat voor CitrusPers ook jammer want nu zijn we niet meer de enige. Onze agenda’s blijven de originele echte Planagenda’s!

Heeft u suggesties, ideeën, tips of vragen, mail of bel ons dan.